Monday, June 30, 2008

Penganggur Terhormat + Bosan

now aku dh kembali jd penganggur terhormat!!! waaahhh dpt blk eh aku title tuh..
aiyakk......
so aku kembali mencari pekerjaan now..
busan sungguh busan! dok umah tak tau nk wtpe dh...
tiap2 ari jobstreet n monster....nek dungu pale otak aku nih..
alahai....
tiap2 ari dok dpn pc ni...tdo...mkn..on9...tdo..mkn..on9...
tu ar keje aku manjang dok umah ni..
lebam btol aku arr..
aku ade gak bcdg nk migrate...ke mane??

london!

mcm klaka pun ye kan..but truely...itu lah die...

aku pun tak tahu nape aku nk ke sane..but hopefully tcapai gak cite2 aku nk ke sane..n stay sane..

hopefully..

skang pun aku ada gak apply job kat sana...
aku dh giler agaknye...tp tak salah kn...
entah la...aku rs aku perlu wat perubahan dlm idop aku..

kdg kala aku rs ttekan...stress!!!!!!

tu la die...mcm unkel kate...apa nk dikata....
aku tetap kene tempuh gak..
jdkan segala apa yg blaku, jdkan ia pengalaman...
pengalaman tu la yg mematangkan kita..
hurrrmmm....

koje koje koje....penat aku pk dh..
abes sume tmpt aku anto..
tak kire la keje kat bhgn admin ke..akaun ke...even sbg secretary pun aku rembat gak anto..
ekekekee...

k ar cukup ar takat ni.
aku nk cont tenok web monster...
nk setelkan pape yg patut..
ok sume...
daaaaaa....

14 comments:

Norshah said...

eheh... ko ni na.. ape kata ko create kerja untuk diri ko sendiri.. kurang2 pun bole kasi skit2 pendapatan.. pastu klu dapat keja nanti, ko buat la keja tu jadi part time ko..

aku ada idea, byk idea untuk create kerja sambilan.. aku nak buat sesorang memang tak larat la.. sbb keliling aku ni orang2 sales & marketing, takde yg fluent dgn dunia IT..

So, skrg ni aku nak create satu team, untuk involve dlm projek online.. ada byk sebenarnya.. klu ko minat la..

adI said...

apple luar negara sis?
try la.haha,dlu sblum sambung blajar
pun sy cuba cari kat star cruise.
dapt tp tak pegi jek.
haha

Suria said...

ekekke...ko keje je ngan si shah tu..ok what,..dia pun mmg otak bisnes...

dlm keadaan skrg ni..aku rase..ko takleh memilih sgt..ape yg ade...ko cuba je dulu..

aku ajak dtg keje umah aku..ko tak nak..hahha..takut kene buli ngan bebudak ni ek?...

SYARIENARIFEN said...

HA LA...ARI TU PUN DH KENE BULI DGN BUDAK2 TU KAN..
ABES DI GUSTINYE GUE..
AIYAKKK....

smiley_graveyard said...

kje???
aku xpenah kje lg spanjang hayat aku...
dah 20 thn aku xkje...
besh kn...

penyapubaru said...

good luck weh on job hunting

go go go eina yay( gaya ala ala pom pom girls) hahhaha

Azhar Abdullah said...

kahwin juga merupakan satu pekerjaan...

SYARIENARIFEN said...

ERKKK...KAWEN?
HURMMM...BLOM SMPEI SERU LG AR UNKEL..

cookey said...

maknanya ada la tuhan nak bagi ko rezki laen tu...sabar ye..
meh aku banje minum air buah gelas besar..hehehe

SYARIENARIFEN said...

AMBOI...MENTANG2 DH ADE KETE..
JOM JOM...AKU TAKDE HAL...
HUHUHUHUHU...

Norshah said...

mai kita pi kuala lipis pagi2 ni..aku nak gi antar barang.. huhu.. ngantuk la plak sesorang, ..

SYARIENARIFEN said...

KO NI LMBT AR GTAU.
LEN KALI GTAU AWAL2...

Norshah said...

emergency,..

ala, g kjap je.. kol 6am da smpai kl balik.. antar barang je,.. road block skit punya byk.. haha, tapi lpas la, buat muka skema je.. aku pegi org sama tahan, balik pun org sama.. siap tanya "aik, kejap je encik"

aku jawab la "encik yang buat roadblock berjam2" huhu...

SYARIENARIFEN said...

AKAKKAAKAKAKAKAKAKAKA....
LAWAK2....
NWEI, ALHAMDULILLAH KO SLMT G N SMPEI...
;)