Saturday, July 17, 2010

Itulah Kisahnya..

ehem ehem.. tadaaaa... jumpe kite lg kn..

assalamualaikum...

haaa.. ari ni me nk cite ape me buat seharian.. ptg td me kuar dgn eya.. g jpj.. amik salinan lesen me.. korg nk tahu.. upenye.. me ke sane ke sini tanpa lesen dlm whallet!!! tudiaaaaa... punye tak pasan mane tah p ltk lesen tu.. adeh la.. so td dh wat dh lesen baru.. siap renew lg sthn.. hahaa.. amik ko.. kt bwh ni sedikit pic ms kat jpj td..

borang dh d isi..
nah tgk.. no 384 kot?? waiting list?? 65.. adoi..

br no 333 kot? adoi...

tudiaa.. ic.. 1st lesen kompeten yg me time.. ms tahun 2005.. n pic tbaru...
baru tak baru la.. agak thn ni gak br nk amik. ekekkeke..
wajah yg bbeza kn sume..

muke yg agak selebet td.. letih sket la.. tak bape bmaya..
tgk bibir tu.. kering.. hurmmm..

tadaaaaaaaaa... my new lesen.. sudah up sthn siap.. amik ko.. tak penah me renew lesen ltk pic..
tp kali ni kene lak ltk pic.. adehh...

td kn kesah kat jpj td.. me punye la tak puas ati.. sbb ape me ckp cmtu? ade la satu makcik ni die jaga kaunter dpn.. tmpt amik no tu.. yg me tak puas atinye sbb makcik tu layan customer mcm hape.. bkn ape la.. budi bahasa kot?? ckp smbl lewa ja.. supe mcm kami ni dtg nk merempat kat ctu kot.. bile org btanya, die wat mcm kerek2.. tunjuk arah tmpt pun mcm nk tak nk je.. dlm tu ms tu suasana senyap.. smpei org keliling toleh kat die kot? bkn skali.. tp 2 3x.. tgk ape makcik tu ckp.. agak2 la.. awak dok kat dpn tu.. cermin utama kot.. org ramai dtg sana.. kalo ade mende nk tanye, sume tanya awak kot??? jwb soalan tu elok2 la.. ni mcm.. eiiii... lantak la.. me dh wat aduan kat web rasmi jpj.. sekian terima kasih.. heh!

assalamualaikum.. saya d sini nk wat aduan ttg salah sorg staff jpj d cwgn setapak, jln genting klang.. saya ke sana tghari td.. 16 julai 2010.. utk mgunakan pkhidmatan d sana.. tp yg saya tak puas atinya, sbb staff yg jaga bhgn tmpt ambil no tu mcm buat keje endah tak endah ja.. bila pelanggan dtg btanya soalan, jwbnya agak kurang ajar. hinggakan pelanggan lain yg sdg menunggu menoleh melihat apa yg blaku.. sbg pelanggan, kami berhak utk btanya ttg sbrg mslh.. dan bg kami, biarlah jwpn yg kami terima kami puas hati.. even anda tidak tahu pun, jwb elok2.. ini tidak.. jwb dgn nada yg kurang menyenangkn.. saya lihat, ada sorg pelanggan tu tpinga2 bila staff itu mjwb soalan yg d ajukan.ishhh.. mcm tu ke? saya ingat lg, ms saya ajukan soalan ttg bagaimana nk buat salinan lesen saya yg hilang. dgn tiada senyuman, jwb pun agak cukup2 makan.. kira dh jwb tu kira ok la.. saya dlm hati, sabar je la staff ni.. jika anda ada mslh sekalipun.. atau anda tak suka jwtn tu sekalipun, lakukanlah kerja tu dgn sebaik mungkin.kerja yg anda lakukan tu,utk mkn minum anda seharian nant kot? biarlah lakukan dgn ikhlas.. bukan paksaan.. cuba la utk senyum. bkn kena byr pun! n tq saya ucapkn kpd staff yg jaga kaunter 13, krn cukup senang melayan pelanggan. dan saya bpuas ati dgn layanan anda.. nama dia saya tak ingat, tp saya rasa staff ms tu, sabahan mayb.. dr gaya pertuturannya.. maaflah jika aduan saya mungkin agak kurang menyenangkn. tp saya berharap sgt, ianya dpt d ubah, utk kebaikan jabatan itu sendiri.. sekian.. :)
nmpk mcm lawak2 ja me wat aduan.. tp biar la.. janji me dh suarakn ketidakpuashatian me sbg pelanggan d sana.. tq.. heh!

lps pada setel kat jpj, me dgn eya g jusco wangsa maju, jln2 cr mkn.. lapo beb.. adehh.. mkn ape? kfc.. huhuhu.. lame tak mkn ayam hot n spicy.. auwww... dh mkn? jln2 lg.. msk jusco.. tgk2 cuci mate.. now jusco tgh sale wooo.... gile2.. ayuh.. ape lg.. hehe.. mulai 16 julai 2010 hingga 31 ogos kot.. me pun tak ingat plak.. hehe.. ape me bli? ade ler... eya, shhhhhhh... diam2.. ahaks..

pastu kat sane, me nmpk la sst yg agak menarik.. ape itu? alat penimbang berat! skali dgn ukur tgi, tekanan darah n bape byk lemak dlm bdn.. so me pun gatai2 la p try.. ahaks.. resultnya ??? adoi...


berat? agak la kot.. trn gak dr dulu.. hehe.. adehh.. tp kene trnkn lg.. tgi? errr... cmtu ja kot.. takleh nk tgi dh.. :| tekanan darah? mcm yg anda tgk tu.. bit jantung 117? mak aii.. agak debar2 kot ms nk gune natang tu.. ye la.. 1st time nk cube.. kot2 kang len lak jd.. takut gak kn.. ahaks.. kandungan lemak dlm bdn? muahahahaha.. 45.3%!!! grrr.. kene kurangkan lg tu.. heh!

ape lg?? diet la.. tak reti2 ke cik syina?? heh!

lps tu ptg, me anta eya kat putra gombak.. eya ade tuition kat CM.. me pun blk la.. singgah kedai bli kelapa n daun pandan.. mama kirim.. pas anta kat umah, me kuar blk.. sbb dh janji dgn ana.. besday gurl ari ni.. nk g jln2.. 6.30ptg, me kuar blk.. jemput ana kat umah.. tak jauh pun umah ana.. selang 4 5 taman gak la.. agak kot? hehe.. jauhnya dr rumah me.. ade la dlm 2.4 km.. hehe..

pastu kami g wangsa walk.. jln2.. pusing2.. pastu g mkn kat NZ dkt dgn wangsa walk tu.. mkn2 borak2 gosip2.. well.. bese la kn.. hehe..

pastu ape nk wat eh? me ni dh gian nk karok kot? ape lg.. g msk blk wangsa walk.. kali ni try karok kat song box.. kat atas.. bese g kat superstars.. busan tgu.. pk2.. takkan nk karok 2 org ja.. bilik yg ade pun yg big.. adoi.. then tgk ade la 3 org gadis ni.. nk amik bilik.. kitorg tanye la.. nk join kitorg tak? diorg kate ok no hal.. me n ana pun on la.. janji karok! pastu dlm tu.. masyaallah.. tkejut kot tgk.. me mcm bese la.. opening karok lagu : semakin hari semakin sayang : ok la.. diorg start nyanyi, me dgn ana dh geleng pale tgk.. siap naek atas kerusi, dok joget2 atas tu.. waahhh.. gilak! me ckp ni org dr mane dtg ni? adoi adoi.. gasak la korg.. me pk dtg nk karok ja.. korg nk wat ape pun buat la.. amik karok sejam ja.. yg beshnya ms karok tu kn, me dpt nyanyi lagu ape? muahhaahhahaa.. BETE!!! wahh.. ade gak lagu tu kat karok tu.. ahaks.. ape lg.. layan la beb lagu tu.. pueh ati den!! hahhaa.. pastu ms nk blk tu, salam2 la dgn diorg.. me tanye la, korg sume dr mane.. diorg ckp, kami dr UIA.. wat??? UIA?? hohohoo.. me dh sengeh2 dh dgn ana.. UIA tu.. tgk perangai joget2 mcm tak penah g karok kot.. adoi adoi.. wat ever la dik non.. lantak anda.. ahaks.. wa layankn aje.. hehe..

pastu blk la.. me singgah kedai mamak, ibrahim maju, kat tmn amaniah tu.. lepak minum dgn ana.. sementara tgu hubby ana, pian, smpei.. ujan plak turun.. haishh.. nk kul bape eh blk td? kul 130 kot.. ngeeeeeeeeeee... >_<

itulah kisah me yg bertarikh 16 julai 2010.. tepat hari yg umur me 28 tahun 6 bulan.. dan umur ana 27 tahun.. ahaks! ;p




peace (^.^)_v

1 comment:

hang said...

s-shy-shy cat
y-yet to know each other
A-actually got married already
r-really love when fall
I-Iman is the number ONE
E-enthuasiasm is the key of her success
N-never ever give up
A-Allah is always in her heart