Wednesday, May 25, 2011

Pulau Aur 11 - Selamat Tinggal Aur.. Nant Bulan 6 Kami Datang Lagi..

hye hye hye.. assalamualaikum..

lmbt benor aku nk abeskan episod Aur ni kan.. bagaikan dia namo ade kesudahannya la.. hikhik.. orait.. aku akan citekan hari terakhir kami di Pulau Aur..

mlm terakhir kami d aur.. masing2 namo tdo.. melainkan nana.. yg awal2 lg dh lena di buai mimp indah.. kami je yg tak reti2 nk tdo.. hohohoho.. ye la.. kalo bace post sblm ni [ klik sini ] mmg masing2 dgn aktiviti masing2.. hahahaha.. kalo d ingatkan kembali.. mmg besh la..

ok, waktu akhir kami d pulau, waktu siangnya pg tu kami sarapan buat kali terakhir.. kami makan nasi lemak dan ade ubi rebus.. sedap wooo.. sambal die maveles!!! hehe.. lps kami dh agak rehat.. makanan dh turun sket.. so kami nek bot, bgerak menuju ke Pulau Dayang.. dgn aktiviti terakhir kami d sana iaitu, mandi manda smpei kecut lebam!! hahhahahahaa.. mmg btol2 mand kitorg.. ye la.. pasir pantai putih bersih.. air biru jernih.. phewww.. mane hati tak ttawan beb!!! mand dgn ikan2.. hohohoho.. ikan lari ke kami yg lari? muhahhaahhaaa.. btol2 santai kami d ctu.. btol2 besh.. mmg rugi ar pd yg tak pegi tu.. lalalalalalalala..

mand agak lama juga.. smpei waktu tghari ar.. bygkan.. abes kecut sume.. muhehehhehehe.. tp besh punye pasal, tak kisah derrr.. :)


dlm tghari kami bgerak pulau.. berat rasanya hati nk tglkn Pulau Dayang.. uhuk.. lalu balik melalui Teluk Berhala.. ermmm.. dan smpei la kami ke Teluk Sebukang.. tmpt kami menginap.. lunch dh ready.. balik mand2.. siap2 kemas beg.. ada yg mkn dulu.. uhuk.. rs mcm namo blk je.. adoiiii.. syg rsnye.. cm nk tgl aje kat ctu.. ermmmm.. nk xnk.. kene kemas2 beg...

ready all?? time to go back home.. kul 2 ptg.. kami bgerak kembali ke bot.. utk pulang ke tanah besar.. pulang ke Mersing.. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. sedey wooo..





tata Aur.. Nant kami datang lagi ya.. tgu kami ya.. sobsobsob... adoiii.. sayu ja bila tgk pulau dari jauh.. pelan2 makin jauh.. ermmmm..


alkisah dlm bot? ape jd? hohohohoho..

buleh plak aku jadi nurse terjun!!! aka doctor pun bleh gak.. ape sbbnya? adoiii.. sorg dr adik aku ni dh bpeluh2.. satu badan.. last2 skali.. uuuuuuwwwwwwweeeeeeeeeekkkkkkkkkkkkkkk... naahh!!!! tudiaaaa.. penamat kesah.. muntah sudah.. siapa dia? uhuhuhuhuhu.. biar la rahsia.. mmg katenye die tak tahan, ye la.. mabok laut.. mau tak tkejar2 aku cari plastik.. dh mcm hape aku dh.. lari ke dpn.. lari msk dek.. aihhh.. smpei tlanggar la pintu dek.. adoii.. abes setel adik aku ni.. die dh muntah. kasi kipas sket.. kasi gegula.. lap2 bdn.. die lap sdr ar.. huhuhuhu.. pastu aku suh die dok luar.. biar die segar dpt angin.. setel!

abes tu aku ape lg.. amik port ar.. baring tdo... ye la.. seharian tak tdo.. phewww.. dpt je bntl.. dpt je baring.. tak hengat dh.. zzzzzzzzzzzzzz...

yg aku ingat, aku tjaga dlm 10mnt nk smpei jetty Mersing.. cargas bgn.. ms tu dh kul lebey.. alhamdulillah.. smpei jua kami ke tanah besar.. yg klakanye.. aku dh smpei darat.. time tu la pale rs bpusing2... hohohohoho.. ms kat pulau.. ms atas bot.. takde plak nk mabok.. atas darat br rs penin2.. sib bek la tak muntah.. hikhik..

dh setel sume.. kami bgambar kenang kenangan buat kali terakhir.. ramai2.. bsama dgn family Mixie..


lps pd tu.. kami gerak ke kedai makan.. ape lg.. makan time ar.. lapar.. hahhahahhaaa.. masing2 dh mkn.. sume muke kekenyangan.. hikhik..


then time to gerak pulang.. yg ms ni pun ade gak kesahnye.. nk tahu.. kete kami yg d naiki oleh aku, abg mud, abg nazri, sue n abg lan.. buleh sesat smpei ke Pekan, Pahang.. muahahhahahahhaa..


bapaknye jauh derr... mayb kami tlps simpang ms bz nk tuka cd radio.. ahaks.. amik ko.. btol2 jauh jalan.. hahhahahaha.. dlm kete sume muke sebu ja. kecut bila tahu salah jln.. kohkohkoh.. nk nyanyi pun supe tak nyanyi.. last2 jumpa gak la simpang kembali ke muadzam shah.. so.. kembali la kami ke pangkal jalan.. hahahhaa.. kalo tak tu mmg cdg trus ke kuantan.. then blk kl ikut karak.. nasib jumpe papan tanda tu.. pheewwww.. lega.. :)

kami bent mkn d Jempol.. pkena nasi lemak.. buleh tahan sedap gak.. then proceed to kl.. kat sini je ms tu dh kul 2 pg kot.. huhuhu.. sesat punye pasal la kn.. :p

so kami smpei d Bandar Baru Salak Tinggi dlm kul bape eh.. dlm kul 3 nk kul 4 pg gak ar.. then pisah la masing2.. balik ke rumah.. aku anta sue blk.. :)

begitu lah kisah kami ber dua belas org ke Pulau Aur yang menyimpan pelbagai memori kami..

PULAU AUR.. TUNGGU KAMI BULAN JUN NANTI YA.. KAMI AKAN KEMBALI...





peace (^.^)_v

7 comments:

I am...izuan said...

hey i like ur blog!!nice...i've just follow ur blog...i really hope that you can follow my freshie blog back

Bali Wedding said...

Greetings from Bali Wedding Palace. This article is interesting and insightful. Thanks,God Bless you.

NURA said...

Ass
Trims visit Dan follow ya
Say a Sudan follow balik
Lihat totonyaa asyik seru sekali bersama teman

Ezatie said...

salam, meh la join business dgn kita, free2 leh gi melancong luar negeri, meh tengok blog kita http://izatilsuhaimi.blogspot.com/

wildorchid said...

wow..cam best jer..

BlueberrY CheesE said...

sukenyer tengok pulauuuuuuu!!! nak pegi gak. cantekkkkkk!

SYARIENARIFEN said...

BLUEBERRY, KALO NK G, KAMI NK WAT TRIP SKALI LG KE AUR PADA 25 26 27 JUN.. SABTU AHAD ISNIN SELASA.. BYRN DLM RM 250-270 SORG.. AKAN D BERITAHU KELAK.. NAK IKUT JOM AR.. SIYES SANE MMG CANTEK!!